Mijn favoriete design klassiekers voor aan de eettafel.

Met mijn voorkeur voor de Mid Century modern style qua design klassiekers val je dan eigenlijk met je neus in de boter. In deze periode draaide het om ambacht en hout. Veel van deze klassiekers zullen bij jullie ook wel bekend zijn. Vandaag de dag is veel van de huidige ontwerpen vaak afgeleid van deze design klassiekers.

Design stoel Whisbone “Y” chair.

De Wishbone stoel is erg populair om zijn zogenaamd “Y” vorm. Door de jaren heen heeft deze stoel zich ontwikkeld als een echte klassieker. Het unieke design zorgt ervoor dat de Wishbone onmisbaar is geworden in de meubel industrie. Hans Wegner werd beschreven als de stoelenmaker. De Wishbone chair is Wegner’s meest succesvolle design.

Bron: dexiner.com Limited edition Wishbone chair 2020.

Eames DCW eetkamerstoel

Wie eetkamer stoel zegt, zegt Eames. Deze Dining Chair Wood is misschien wat minder bekend maar wel het bewijs van de experimenten die het duo Charles en Ray Eames , gedurende de oorlog, uitvoerden en zochten naar een manier voor het ontwikkelen van een goedkope en efficiënte manier om multiplex (playwood) driedimensionaal te bewerken. Deze stoel is volledig gemaakt van hout en ziet er nog steeds net zo modern uit als op het moment dat deze ontworpen is in 1945-1946 door Charles en Ray Eames

Bron: desin-milk.com

PP 501 “The Chair”

Deze stoel kenmerkend voor de stijl van Wegner door de eenvoud en puure vorm is ook beter bekend als de “Round chair”. CBS kocht 12 JH 501 stoelen voor het presidentiële televisie debat tussen John F. Kennedy en Richard M. Nixon in 1961. Later werd deze stoel ook uitgevoerd met een lederen zitting. Dit is een van de meest bekende Deens design in de meubelindustrie.

Bron: nordmodern.com

Series 7, No. 3107

De serie 7 is misschien wel het meest bekende ontwerp van Arne Jacobsen ook wel beter bekend als “vlinderstoel”. De simpele en elegante stoel is een icoon dat dateert uit 1955 en nog steeds razend populair is. Door de vele kleuren is deze stoel goed toepasbaar in vele verschillende interieur stijlen.

Bron: davincilyfstyle.com