Het effect van een vloerkleed in je interieur?

Ben jij ook altijd op zoek naar die fijne sfeer voor in huis? Met een goed kleurenplan, meubels en accessoires kom je een heel eind. Maar wist je ook dat een vloerkleed een absolute must is voor de verbinding in jouw interieur? Welk kleed past bij jou?

marble Brink & Campman

Als interieurstylist zie ik heel veel interieurs en één onderdeel wat nooit ontbreekt is een vloerkleed. Vloerkleden heb je in alle soorten en maten, materialen en kleuren. Louis de Poortere en Brink en Campman zijn vloerkledenmerken die verschillende stijlen leveren en waar ik geregeld goed kan slagen voor een kleed bij een interieuradvies. 

Waar leg je een vloerkleed, op of voor de bank?

Wanneer je een bank zonder poten hebt met een stoerdere look, is het mooi om het kleed een beetje los van de bank te leggen. Met een ruimte van zo’n 10 cm krijg je een luchtig effect. Hier speel je ook met contrasten door de bank wat ruimte te geven. Wil je juist een zware en stoere look dan zet je de bank op het vloerkleed en laat je het kleed flink uitsteken aan de rechter en linker kant. Zie illustratie

vloerkleed illustratie

Welk effect heeft een vloerkleed in je interieur?

• Een vloerkleed met donkere kleuren op een lichte vloer geeft warmte en gezelligheid. Het contrast van warme kleuren en lichte omgeving versterkt elkaar.

• Een vloerkleed met een stoere print geeft een bank met een lichte kleur en zachte stof meer body. Hier speel je met contrasten in stoer en vrouwelijk.

• Een vloerkleed met een rustig dessin in lichtere kleuren zorgen voor balans en rust.