Design klassiekers, meubels om van te dromen.

Design klassiekers. We kennen ze allemaal. Althans veel daarvan. Misschien niet altijd bewust, maar gigantisch veel ontwerpen zijn een afgeleide van deze klassiekers. De kans is dus groot dat er stiekem toch een heleboel wel erg bekend voorkomen! De aankomende tijd zal ik mijn blogs wijden aan design klassiekers, te beginnen met dit eerste deel over mijn favoriete fauteuils!

Bron: Herman Miller, Inc

Lounge Chair met Ottoman – Eames

Ik denk de droom van heel veel mannen, de lounge stoel van Eames. Ontworpen in 1956 bedoeld als nieuwe uitvoering van de traditionele Engelse clubfauteuil. Waarschijnlijk één van de meest comfortabele stoelen ter wereld. Een onwijs mooie design klassieker om van te dromen.

Bron: HomeDeco

The Egg Chair – Arne Jakobsen

Een van de meest bekende klassiekers is toch wel de Egg Chair. Deze stoel is ontworpen door de Deense architect en ontwerper Arne Jakobsen 1902-1971. In stoere mannelijke ruimtes kan dit een hele mooie tegenhanger zijn met zijn ronde vormen en elegante uitstraling. Zeker in lederen uitvoering is hij erg stoer. Meubels om van te dromen zei ik toch?

Bron: Misterdesign

Barcelona Chair – Ludwig Mies van der Rohe

De Barcelona Chair is één van de meest herkenbare design objecten van de laatste eeuw en het toonbeeld van modern design en vakmanschap. Deze stoel is een ontwerp van architect Ludwig Mies van der Rohe en interieurontwerpster Lilly Reich. De naam heeft de stoel te danken aan de gelegenheid waarvoor hij is ontworpen, namelijk de wereldtentoonstelling in Barcelona.

” The details are not the details. They make the design”.

– Charles Eames

4 Replies to “Design klassiekers, meubels om van te dromen.”

  1. Heerlijke style zet je neer Daan. Jouw 3D ontwerpen zijn prachtig!! ??????

Comments are closed.