De trendkleur voor het jaar 2020!

Het is een soort gok als het gaat om het raden van de volgende kleur van het jaar. Deze keer leek het speculeren van de Pantone-kleur van het jaar 2020 bijzonder lastig. Classic Blue is de kleur van het jaar 2020. Waarom? Classis Blue is een kleur die rust geeft met de huidige uitdagingen waarmee we vandaag als samenleving worden geconfronteerd.

Panatone Classic Blue


HOE BLAUW ONS BEÏNVLOEDT


Allereerst is Classic Blue een tijdloze kleur. Een geruststellende tint in steeds veranderende tijden waarin we nergens zeker van zijn. Deze kleur vertegenwoordigt het verlangen naar stabiliteit, onmisbaar bij het instappen in een nieuw decennium van sociale en politieke onrust en ernstige milieu-uitdagingen, om er maar een paar te noemen.
Blauw spreekt van vertrouwen, ernst (er is een goede reden waarom specifieke functies blauwe pakken dragen) en de knop NU KOPEN is blauw omdat bewezen is dat het veel beter presteert dan in een andere kleur.
We hebben dit licht nodig om onze innerlijke klok te regelen, die ons helpt overdag wakker te blijven en ‘s nachts te slapen . Geen twijfel over waarom deze kleur zo natuurlijk met ons verbonden voelt, we hebben het nodig om een ​​van de primaire systemen van onze levenscirkel te regelen.

WAT IS DE VERENIGING MET BLAUW?


Classic Blue is een tint die ons herinnert aan de heldere blauwe luchten, het wordt geassocieerd met stabiel weer, rust en een sereen gevoel. Deze tint is intens aanwezig in de natuur; het is niet alleen de kleur die we in de lucht zien maar het is ook de kleur van meren, rivieren, oceanen en hoe we de aarde vanuit de ruimte zien. Water bedekt tenminste 71% van de aarde.
Tegenwoordig staat water centraal in verschillende onderwerpen met betrekking tot duurzaamheid; watervervuiling, waterschaarste, het niveau van de zee stijgt, drijvende kunststoffen in oceanen staan ​​op de publieke en politieke agenda. Dat is nog een reden waarom Blue nu relevant is. Blauw is nu overal.

“We leven in een tijd die vertrouwen en vertrouwen vereist. Het is dit soort constantheid en vertrouwen dat wordt uitgedrukt door PANTONE 10-4052 Classic Blue, een solide en betrouwbare blauwe tint waarop we altijd kunnen vertrouwen. Classic Blue is doordrenkt met een diepe resonantie en biedt een verankerende basis. Een grenzeloos blauw dat doet denken aan de uitgestrekte en oneindige avondhemel. Classic Blue moedigt ons aan verder te kijken dan het voor de hand liggende om ons denken uit te breiden, ons uit te dagen om dieper te denken, ons perspectief te vergroten en de stroom van communicatie te openen. “

-Leatrice Eiseman, Executive Director of the Panatone colour institute-